Otoparklar için otomasyon sistemleri gelişen ve değişen kullanımlar için bir ihtiyaç olmaktadır. Otoparklara olan ihtiyaçlar arttıkça müşterilere daha iyi servis vermeleri için belirli otomasyon sistemleri kullanmaları önemlidir. Bazı kullanımlar ise daha güvenli ve daha pratik kullanımlar oluşturacaktır.

 Plaka Tanıma ve OGS Geçiş Kontrol Sistemleri

            Kameranın önü uygun bir şekilde ayarlandığında görüş açısından gelen araçların plakaları analiz edilmekte ve text bilgisi olarak görüntü işleme yazılımına dönüşmektedir. Günümüzde plaka tanıma yaygın olarak kullanılıyor. Geniş kontrollerinde ve güvenlik noktalarında bu programın etkin kullanımı bulunuyor. Ticari otoparklarda, AVM otoparklarında kullanılmaktadır. Bunun yanında kırmızı ışık ihlal sistemlerine entegre olarak kullanılmakta ve suç işlemiş araçların yakalanmasında etkili bir araç olmaktadır. Ayrıca araçların yoğun olduğu noktalarda sürekli geçiş noktalarında görevlilerin onayı doğrultusunda kullanıcı geçişleri yapılması sorun oluşturabiliyor. Geçiş noktalarındaki ogs geçiş kontrol sistemleri ile araçların geçişleri otomatik olarak kontrol edilebilecektir. 

            OGS ülkemizde karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda otoyollar ve köprülerde taşıtların geçişini kontrol eden bir sistemdir. Bu araç tanıma sistemi ile herhangi bir otoyolda hangi saatte, nerden giriş yaptığınız anında tespit edilebilir. Giriş ve çıkışlara göre ücret bilgisayarlar ile hesaplanmaktadır. Farklı alanlarda personel devam kontrol, Access geniş kontrol ve turnikeli geçiş sistemleri olarak biletli otopark geçiş sistemi seçenekleri de pratiklik sağlar.

 Kollu, Road Blocker ve Mantar Sistemleri

            Bir yerin güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılan kollu bariyer sistemleri o bölgenin gizli tutumunu belirtmektedir. Bu yapıların kullanımı son dönemlerde önlemlerin sıkılaştırılması ile artmıştır. Otomatik Kollu sistemler elektrik motorlu bir kol ile sistemin bağlı olduğu yazılım sayesinde kontrol edilir. Gelişmiş bir kontrol sistemi olan bu sistemde kart okuyucular, buton kontrolleri, uzaktan kumanda kullanımları da bulunuyor. Her türlü Access geçiş kontrol sistemi ile kontrol edilen bu sistemler emniyet fotoseli ve manyetik loop dedektörü bağlantısı ile araç geçtikten sonra bariyer zaman ayarlı olarak kapanır.

            Yoğun güvenlik alanlarında ise mantar bariyer sistemleri kullanılır. Bina, tesis girişlerinde alışveriş merkezlerinde bu sistem kullanılabilir. Daha üst düzey bir güvenlik için road blocker Ankara hizmetleri tercih edilebilir. Diplomatik binalar ve resmi kurumlarda hidrolik çalışma sistemleri ile kesintisiz çalışma sistemleri elde edilebilir.