Güvenlik sistemleri içerisinde en çok kullanılan ürünlerden birisi de turnikelerdir. Genellikle resmi iş yerleri, okullar, bankalar ve güvenlik önlemi açısından gerekli görülen ortamlarda kullanılmaktadır. Ankara turnike kullanımı açısından en fazla kullanım alanı görülen şehirler arasında bulunmaktadır.

 Turnike Türleri

            Ürün üretimi esnasında en dikkat edilecek husus alıncının, kullanıcının isteği ve güvenliği doğrultusunda olmalıdır. Turnike türleri belirli alanlar içerisinde kullanım alanı bulmaktadır. Kullanım alanı bulan turnike içerisinde güvenlik gerekliliğine göre farklı çeşitler tercih edilebilmektedir. Güvenlik için kullanılan turnikelerin tercih sebeplerinden birisi de paslanmaz çelik turnike özelliği göstermesidir. Belirli aralıklar ile değişim ihtiyacı olan bu tür ürünler Tansa turnike ile değişim sayısını en aza indirmektedir.

 Turnike İşlevleri

            Turnike içerisinde seçilen türler genellikle güvenlik derecesinin az, çok ya da orta olması yönünden değişmektedir. Boy turnike olarak nitelendirilen turnike çeşidi güvenlik seviyesini en üst derecelerde olan yerlerde kullanım alanı bulmaktadır. En sık kullanılan yerler içerisinde cezaevleri ve stadyumlar bulunmaktadır. Yüksek güvenlik ihtiyacı olan bu tür yerler içerisinde kullanılan boy turnikelere farklı şekillerde tasarlanabilmektedir. Güvenlik açısından turnikeden geçen bireyin tam olarak kontrol imkânı bulunmaktadır. Bu şekilde olası sorunlar ve olaylardan kullanılan alan korunmuş olmaktadır.

            Bir diğer çeşidi ise; Swing Gate adı altında Vip turnike olmaktadır. Engelli geçişi için özel olarak tasarlanmıştır. Birçok alanda kullanımı mevcuttur. Tasarımı açısından dekoratif ve kullanışlı bir güvenlik mekanizmasıdır. Kullanım açısından daha hızlı bir geçiş imkânı sunan bir diğer turnike çeşidi ise hızlı geçiş turnike olmaktadır. Daha çok banka, holding gibi yüksek mevki içerisinde faaliyet gösteren birimler içerisinde kullanılmaktadır. Bünye içerisinde bulunan kişiler kolay kullanımı ile hızlı geçiş turnikesini tercih etmektedirler.

            Giriş ve çıkış içerisinde kolay ve güvenlik açısından önemli bir turnike çeşidi ise Tripod Turnike olmaktadır. Kullanım alanı olarak diğer turnikeler arasında en tercih edilen turnike çeşidi olma özelliğini göstermektedir. Turnikeler içerisinde de olağanüstü durumlara göre tasarlanmış tüp turnike bulunmaktadır. Yangın gibi büyük sorunlar içerisinde önemli güvenlik ihtiyacını giderebilmektedir.